Küresel gıda güvenliği ve tarım sürdürülebilirliğinin sağlanması için geliştirilmekte olan GLOBALGAP Belgesi tarım alanındaki tüm süreçleri ifade etmektedir. Bundan dolayı tarım ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması noktasından uygulanmakta olan uluslararası standartları kişilere sunar. Tarım üreticilerine, tedarikçilere, ve perakendecilere ürünlerin ne kadar güvenilir, sürdürülebilir ve de çevre dostu olduğunu belirtmek amaçlı şekilde hazırlanan bir belgedir.
Tarım işletmelerinden uygulanmakta olan tarımsal pratiklerin kalitesi, güvenliği, sürdürülebilirliği, işçi sağlığı ve güvenliği gibi durumları gözlemleyip bunları değerlendirmekte olan standartlar belirleyen bir belge türüdür. Tohumların seçimi, üretimi, sulama, yetiştirme, gübreleme, hastalık ve zarar kontrolü yapma, hasat, depolama, taşıma ve paketleme gibi durumları da içermektedir. Bu belgeye sahip olan işletmelere, işyerlerine son derece avantaj sağlamakta olduğu için alınması gereken bir belgedir.
Ülkemizi kurtaracak, yaşatacak hususların başında tarım gelmektedir. Tarıma verilen önemin her geçen gün daha çok dikkate alınmasını istemekte olan Aşan Danışmanlık firması yetkilileri bu sertifikalandırma hususlarında en uygun fiyatları sunuyor.
Ürünlerin her anlamda daha iyi şekilde üretilmesi ve de satışını kolaylaştırmakta olan bu belge ile insanlara yardımcı olunur. Firmamız bu anlamda kişilere hizmet vermekte olduğundan ne zaman ve ne şekilde okursa olsun belgenin temin edilmesini sağlamak adına firma ile iletişime geçilmesi yeterli olur. Firmamız uzman ve profesyonel olan ekibi ile belgeyi isteyen herkese hizmet vermekte ve en pratik şekilde belge sahibi olmalarını kolaylaştırmaktadır.
Kişilerin bu belgeyi alması sayesinde pek çok açıdan fayda sağlayacağını belirtmek doğru olur. Bundan dolayı şirketlere sağlamakta olduğu fayda açısından ilk olarak bilinmesi gereken unsur uzmanlık ve deneyim sağlamasıdır. Tecrübeli ve de her durumda nasıl olması gerektiği konularda, üretimin sorunsuz ilerlemesi adına kişileri yönlendiren bir belgedir. Aynı zamanda insanların şirketlerini profesyonel manada uluslararası olarak da tanıtmasına yardımcı olan bir belgedir.
Müşteri desteğini sağlaması ve müşterilerin her zaman için memnun olarak sürekli aynı şirketi tercih edip müşteri memnuniyeti sunması açısından son derece tercih edilebilir olan bir belgedir. Kapsamlı hizmet süreci sunmakta olan bu belgelendirme sürecinde, her türlü şekilde denetimler, belge denetleme ve inceleme gibi süreçler de aynı şekilde kapsamlı olarak ilerler. Aynı zamanda rekabet ortamında varlık göstermek, kişilerin daha fazla mücadele edip başarılı sonuçlar almasını sağlamak adına son derece önemli ve gerekli olan bir belgedir.
İhtiyaç duyduğunuz her an bizi arayabilirsiniz. Aşan Danışmanlık firmasının uzman müşteri temsilcileri ile yola çıkın ve sizlerde en uygun fiyatlardan hizmet alın.
Dünya çapında iyi tarım uygulamaları (GAP – Good Agricultural Practives) konusunda çeşitli standartlar belirleyen GLOBAL GAP aynı zamanda ticari bir markadır. Tarım faaliyetlerini küresel ölçekte güvenli ve sürdürülebilir hale getirmek gibi çok önemli bir hedefi olan GLOBAL GAP, bu alanda en yeni, modern ve güvenilir standartları yayınlamaktadır. Kuruluş, dünya genelinde tarımsal ürünlerin sertifikalandırılması için gönüllü standartlar belirlemiştir. Günümüzde birçok üretici, tedarikçi ve alıcı sertifikasyon standartlarını GLOBAL GAP şirketinin amacına uyumlu hale getirmektedir.
GLOBAL GAP her neslin güvenli gıda alma hakkının olduğuna inanmaktadır. Bu bağlamda, çiftçilerin, gerçeklere dayanan ve tedarik zincirinde tanınan çiftlik güvence sistemleri geliştirip uygulamalarını desteklemektedir. Ayrıca, üreticilerin güvenli ve sürdürülebilir şekilde üretilen tarım ürünlerini satabilecekleri pazarlara girmesine yardımcı olmaktadır.
GLOBAL GAP’in standartları, dünya çapındaki endüstri uzmanları, üreticiler ve perakendecilerle yıllarca süren yoğun araştırma ve iş birliğinin bir sonucudur. Kurumun hedefi, dünyanın her yerindeki çiftçilere, perakendecilere ve tüketicilere fayda sağlayacak güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretimdir.
GLOBAL GAP sertifikasyonu tarım ile ilgili birçok konuyu ele alırken temelde şu konulara değinmektedir:
• Gıda güvenliği ve izlenebilirlik
• Biyolojik çeşitlilik dahil olmak üzere çevresel konular
• İşçilerin sağlığı, güvenliği ve refahı
• Hayvan sağlığı
• Entegre Mahsul Yönetimi (ICM)
• Entegre Haşere Kontrolü (IPC)
• Kalite Yönetim Sistemi (QMS)
• Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP)
Standartlar, tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasını da desteklemektedir. GLOBAL GAP’in yayınladığı standartlar, tarımsal faaliyetlerin performansını artırmakta ve kaynak israfını azaltmaktadır. Aynı zamanda, tarımda gelecek nesiller için en iyi uygulamaları inşa eden genel bir çiftçilik yaklaşımını hakim kılmaya çalışmaktadır.
Entegre Çiftlik Güvence Standardı (IFA) olarak da bilinen GLOBAL GAP Sertifikası, tarım, su ürünleri yetiştiriciliği, hayvancılık ve bahçecilik üretimi için iyi tarım uygulamalarını kapsamaktadr. Gözetim zinciri ve karma yem üretimi gibi gıda üretimi ve tedarik zincirinin farklı yönlerini de içermektedir.
IFA standardı, kapsamlı bir paydaş katılımı ve danışma süreciyle revize edilmiş ve bir yıllık dönüşüm süresiyle Temmuz 2015´te 5. versiyon (V5) olarak yayınlanmıştır. Bu düzenlemeyle birlikte, V5 2016´da zorunlu hale gelmiştir. Standardın yeni sürümü, endüstrideki değişikliklere uyum sağlamak ve su ürünleri, meyve ve sebzeler için Küresel Gıda Güvenliği Girişimi (GFSI) tanınmasını sürdürmek için birkaç güncellemeden geçmiştir. GLOBAL GAP, şubat 2020´de v5.3-GFS´yi tanıtmıştır. Bu sürüm, GFSI tanıma özelliğine sahip IFA standardı olacaktır.
GLOBAL GAP IFA Standardı V5, üreticilerin tek bir denetimde birkaç alt kapsam için sertifika almasını sağlayan bir modül sistemi üzerine inşa edilmiştir. Standardın içeriği şu şekildedir:
• Genel Yönetmelikler: Bunlar, başarılı Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri (CPCC) uygulaması için kriterlerin yanı sıra standardın doğrulanması ve düzenlenmesi için yönergeler belirler.
• Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri (CPCC): Bunlar, GLOBAL GAP´in gerektirdiği kalite standardına ulaşmak için gereksinimleri tanımlar ve açıklar.
CPCC, aşağıdaki modüllerden oluşan bir yapıya sahiptir:
• Tüm Çiftlik Tabanı Modülü: Bu, tüm standartların temelidir ve tüm üreticilerin sertifika almak için öncelikle uyması gereken tüm gereklilikleri içerir.
• Kapsam Modülü: Bu, farklı gıda üretim sektörlerine dayalı net kriterler tanımlar. GLOBAL GAP’in içerisinde üç farklı kapsam mevcuttur.Bunlar, mahsuller, yayvancılık ve su ürünleridir.
• Alt Kapsam Modülü: Bu CPCC, belirli bir ürün veya gıda üretimi ve tedarik zincirinin farklı yönleri için tüm gereksinimleri kapsar.
Sertifikalı olmak isteyen üreticiler, alt kapsamlarıyla ilgili tüm CPCC´ye uymalıdır. Örneğin, bir çilek yetiştiricisi GLOBAL GAP IFA Meyve ve Sebze Standardı Sertifikası almak için faaliyetlerini yukarıdaki tüm CPPC’leri içerecek şekilde düzenlemelidir.
GLOBAL GAP ayrıca üreticilerin çiftliklerini daha iyi hazırlamalarına da yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda, bir belgelendirme kurumu denetçisi, ilgili çiftlikte bir denetim gerçekleştirmeden önce gerekli değişiklikleri yapmalarına yardımcı olmak için her modül özelinde kontrol listeleri sağlamaktadır.
GLOBAL GAP’in sertifikasyonu şu ürünleri kapsamaktadır:
Mahsuller
Meyve ve sebzeler
Çiçekler ve süs bitkileri
Şerbetçiotu
Bileştirilebilir mahsullr
Üretim çiftlikleri için en iyi uygulamalar
Çay
Hayvancılık
Sığırlar ve kuzular
Mandıra
Buzağı ve genç sığır
Domuzlar
Kümes hayvanları
Hindiler
Kültür balıkçılığı
GLOBAL GAP, kültür balıkçılığı faaliyetlerinde işletmelerden aşağıdaki konulara uymasını istemektedir:
Yasalara uyum
Besin güvenliği
İşçilerin iş sağlığı ve güvenliği
GLOBAL GAP Sosyal Uygulamada Risk Değerlendirmesi (GRASP)
Hayvan sağlığı
Çevresel ve ekolojik bakım
Aşan Belgelendirme Kuruşu olarak bütün süreçlerde sizlere hizmet sağlamaktayız. Detaylı bilgiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.Sebzeler, meyveler, tahıllar, bitkisel yağlar, çiçekler ve süs bitkileri, et ürünleri, su ürünleri gibi pek çok gıda ürünü için bu belge alınmaktadır. Çeşitli olan tarım ürünleri için geçerli bu belgenin alınması için en doğru ve de gerekli olan adımların atılmasıyla firmamızdan en pratik şekilde bu belgenin alınması söz konusudur. Tarım ve gıda denildiği zaman insanların sağlığı ve beslenme şekilleri son derece etkilenmekte olduğu için tarım konusunda gıdalar hakkında hassas ve titiz davranmak önem arz eder. Bundan dolayı belge standartları ve kalitesine göre tarım işlerinin ve üretimin kaliteli, sağlıklı şekilde ilerlemesi mümkün hale gelir.
Bu belgenin alınması ve de kişiler tarafından en kısa sürede temin edilmesi için firmamız sizlere yardımcı olmaktadır. İnsanların firmamızı arayarak başvuru ve belge talebinde bulunması ile en iyi şekilde tüm süreçler başlamaktadır. Daha sonrasında tüm kontroller, işlemler, süreçler ve incelemeler bittikten sonra belge verilir.
Belgeyi almak ve avantajlarından faydalanmak adına kişilerin hiç zorlanmadan hatta sadece firmamızın yönlendirmesiyle doğru şekilde belge temini etmek adına firmamız yardımcı olur. GLOBALGAP Belgesi avantajlarından yararlanmak adına firmamız ile iletişime geçebilir ve en pratik şekilde belge sahibi olabilirsiniz.
Daha fazlası için Aşan Danışmanlık firmasına whatsapp hattından hemen ulaşabilirsiniz. Ayrıca güncel kampanyalarımızdan yararlanabilmek adına sizleri INSTAGRAM hesabımızı takip etmeye davet ediyoruz.