Teklif Formu
0212 438 04 76
0545 341 43 49
info@asandanismanlik.com

Siperlik / Koruyucu Siperlik CE Belgesi

Son zamanlarda ortaya çıkan salgın hastalıklar kapsamında üretilen maske ve siperlikler ile ilgili tedbirler arttırıldı. Bu kapsamda siperlik / koruyucu siperlik CE Belgesi de gerekli tedbirler arasında hem Pazar içerisine girerek satış yapmak için hem de bu anlamda kaliteli şekilde üretimlerin gerçekleştirilmesi için önem arz eden bir konudur. Bu anlamda firmamız da tüm CE Belgelerinde olduğu gibi Siperlik ve koruyucu siperliklerin üretimi ve pazara çıkışı alanında gerçekleştirilecek olan bu hizmeti sunmakta ve üretim alanında sizlerin öne çıkması için yardımcı olmaktadır.

Aşan Danışmanlık olarak bu ürün grubu için bir çok firmaya destek olduk, sizlerin de ihtiyacı olan belgelendirme süreçleri için işletmemizden bilgi almanız mümkündür.
En fazla tercih edilen medikal ürünler arasında yer alan bu ürünlerin, mutlaka CE belgesi kapsamında satılması gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli yaptırımlar söz konusu olmaktadır. Ekiplerimiz bu anlamda yardımcı olarak sizler hem üretim süreçlerinin planlanması hem de belgenin alınması için gerekli projelendirmeleri gerçekleştireceklerdir.

Siperlik / Koruyucu Siperlik CE Belgesi Neden Tercih Edilmeli?

Genel olarak maske üretimlerinde veya siperlik üretimlerinde çeşitli durumlar söz konusu olmaktadır. Bu durumların en önemlisi üretim alanında kaliteli şekilde üretim gerçekleştirme ve bunları da belirli standartlar çerçevesinde yapmak olacaktır. Bu açıdan bakıldığında hem toplum sağlığının gözetilmesi, hem dünya standartlarına uygun şekilde üretim yapılabilmesi hem de geniş bir Pazar payına sahip olunabilmesi için ilgili siperliklerin CE Belgesine sahip olması gerekmektedir.

Türkiye’nin önde gelen CE Belgelendirme firması AŞAN ile 1 adım öne geçin. Aklınıza takılan hususlar için web sitemizdeki telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bu anlamda çeşitli test aşamalarından geçirilerek sunulan bu belgeler kişilerin sağlıklı üretim yapması içindir. Firmamız da üretimlerin artması ve güvenilir üretim sağlanabilmesi için CE belgesi aşanında siperlikler için de bu hizmeti vermektedir. Sizler de bu anlamda ekiplerimiz ile görüşerek profesyonel şekilde belgenin alınmasını sağlayabilir, üretim süreçlerinizi buna göre düzenleyebilirsiniz. Koruyucu siperlik CE Belgesi almak isteyen firmalar, AB’de geçerli olan 2016/425 sayılı Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği gerekliliklerini karşılamalıdır. Bu yönetmeliğin eski versiyonu olan 89/686/EEC, 21 Nisan 2019 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. 2016/425 sayılı yönetmelik, ülkemizde de uyumlaştırılarak yayınlanmıştır. Koruyucu siperlik CE Belgesi alacak kuruluşlar bu yönetmelikte bahsedilen gereksinimleri yerine getirmeli; tasarım ve test çalışmalarını yönetmelikte referans olarak verilen standartlar doğrultusunda gerçekleştirmelidr. İlgili yönetmelikler koruyucu siperliklerin sağlık ve güvenlik açısından sahip olması gereken özellikleri açıklamakta; üreticiler, distribütörler, ithalatçılar, test laboratuvarları ve onaylanmış kuruluşların yükümlülüklerini anlatmaktadır.

Koruyucu siperlik CE Belgesi bulunan ürünler, gerekli yasal düzenlemelere uyum sağladığından kullanıcıların sağlıklarını ve güvenliklerini korumakta ve yetkili kuruluşlar tarafından izlenebilir hale gelmektedir. Bu sayede, piyasada bilgi paylaşımı ve ürün kalitesi konusunda firmalar arasında şeffaflık ve tutarlılık teşvik edilmektedir.

Yüz Koruyucu Siperlik CE Belgesi Nedir?


Koruyucu siperlikler
, sanayinin birçok dalında işçilerin çalışırken yüz ve gözlerini korumak amacıyla kullandığı ürünlerdir. Bu ürünler, kullanım amacı ve tasarım özelliklerine göre çalışanların yüzlerini ışıktan, yüksek ısıdan, tozdan, kızılötesi ışınlardan, sıvı sıçramalarından, zararlı kimyasallardan vs koruyabilmektedir. Firmalar, bu ürünleri piyasaya sunarken mutlaka ilgili yönetmelik ve standartlara uyum sağlamalı ve CE Belgesi almalıdır. Yüz koruyucu siperlik CE Belgesi bulunan ürünler, piyasada daha fazla kabul görmekte ve üreticinin bu konuda sorumlu davrandığını göstermektedir.

Yüz ve göz koruyucu siperlikler, farklı kategorilere ayrılmaktadır. Kullanım yeri ve koşulları, ölçüleri, koruma düzeyi vb gibi faktörlere bağlı olarak farklı koruyucu ürünler mevcuttur. 2016/425 sayılı yönetmelik bu ürünleri 3 farklı kategoriye ayırmakta ve her kategori için farklı gereklilikler açıklamaktadır. Koruyucu siperlik ürününüzün hangi kategoride değerlendirilmesi gerektiğini; tasarım, üretim ve test şartlarının neler olduğunu öğrenmek için Aşan Danışmanlık’la iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikli olarak siperlik veya koruyucu siperlik üretimi gerçekleştiren bir firma iseniz yasal olarak mutlaka bu belgeyi edinmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bu kapsamda gerçekleştireceğiniz işlemlerden ilki firmamız ile iletişime geçerek CE belgesi almak istediğinizi beyan etmenizdir. Ardından ekiplerimiz sizler için gerekli düzenlemeleri sağlayacak ve bu kapsamda da belgelerin alınması için sizlere yardımcı olacaktır. Bu anlamda bakıldığında firmamız öncelikli olarak üretimleriniz açısından belirli testler gerçekleştireceklerdir. İlgili testler sağlık, görüş alanları ve koruma özellikleri ile ilgili olacaktır. Ürünler bu özellikleri sağlıyor ise değerlendirme aşamalarına geçilerek belgenin temini sağlanacaktır.

Firmanız kapsamında üretilen siperlikler ilgili testleri geçemiyor ise o zaman da yapılacak olan şey öncelikle üretimin ve süreçlerin düzenlenmesi olacaktır. Ekiplerimiz bu anlamda tüm süreçlerde sizlere yardımcı olarak belirli standartlara uymanız için de üretim konusunda sizlere danışmanlık sunacaktır. Sonrasında gerçekleştirilecek test süreçleri ile de firmamız CE belgenizi sizlere teslim edecektir.

Tek bir telefon ile Aşan Danışmanlık müşteri temsilcilerinden bilgi alabilirsiniz.

Siperlik / Koruyucu Siperlik CE Belgesi

 


Koruyucu Siperlik CE Belgesi Kapsamı


Siperlik CE Belgesi almak isteyen firmalar şu standartlarda yer alan gereklilikleri göz önünde bulundurmalıdır:

* TS 5560 EN 166: Kişisel göz koruması - Özellikler
* TS EN 167: Kişisel göz koruması - Optik deney metotları
* TS 5558 EN 168: Kişisel göz koruması - Optikle ilgili olmayan deney metotları
* TS EN 169: Kişisel göz koruması - Kaynakçılık ve ilgili teknikler için filtreler - Geçirgenlik özellikleri ve tavsiye edilen kullanım
* TS EN 170: Kişisel göz koruması - Ultraviyole filtreler - Geçirgenlik özellikleri ve tavsiye edilen kullanım
* TS 8435 EN 171: Kişisel göz koruması - Kızıl ötesi filtreler - Geçirgenlik özellikleri ve tavsiye edilen kullanım
* TS EN 172: Kişisel göz koruması - Güneşe karşı koruyucu filtreler - Sanayide kullanım için
* TS 6860 EN 175: Personel koruyucuları-Kaynak ve benzeri işlemler sırasında gözü ve yüzü koruma teçhizatı
* TS EN 207: Kişisel göz koruyucu donanımlar - Lazer ışınımına karşı filtreler ve göz koruyucular (lazer göz koruyucuları)
* TS EN 208: Kişisel göz koruması - Lazer ve lazer sistemleriyle çalışmaya uygun göz koruyucuları (lazere uygun göz koruyucuları)
* TS EN 379+A1:     Kişisel göz koruması - Otomatik kaynak filtreleri
* TS EN 1731: Kafes tipi göz ve yüz koruyucuları- Mekanik tehlikelere ve/veya ısıya karşı endüstriyel ve endüstriyel olmayan kullanım için

Koruyucu donanımlar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğundan ve her bir ürün için farklı test yöntemlerine ve tasarım özelliklerine gerek duyulduğundan, CE Belgesi alacak firmalar, kendileri için gerekli olan standartları belirlemeli ve o standart doğrultusunda çalışmalıdır. Bunun yanı sıra Kişisel Koruyucu Donanımlar Yönetmeliği’nin bu ürünleri üç farklı kategoriye ayırdığını belirtmekte fayda var. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Kategori 1: Asgari düzeyde koruma sağlayan koruyuculardır. CE Belgesi almak için onaylanmış kuruluşlar aracılığıyla AB Tip incelemesi yapılmasına gerek yoktur.
Kategori 3: Koruma düzeyi çok yüksek olan ve hayati risk ihtiva eden ortamlarda yapılan işlerde kullanılan ürünlerdir.
Kategori 2: 1. ve 3. kategorilerin dışında kalan ürünleri kapsamaktadır.

Kategori 2’de yer alan ürünler tasarım aşamasında; Kategori 3’te yer alan ürünler hem tasarım hem de üretim safhalarında onaylanmış kuruluşlar tarafından yapılan inceleme ve uygunluk değerlendirme çalışmaları gerektirmektedir.

Koruyucu Siperlik CE Belgesi Nasıl Alınır?


Koruyucu siperlik CE Belgesi almak isteyen bir firmanın yapması gereken çalışmalar özetle şu şekildedir:

* Teknik dosya hazırlama: Bu dosya içerisinde ürünle ilgili teknik bilgiler, üretici firmaya ait bilgiler ve firmanın sahip olduğu belge ve sertifikalar; tasarım, üretim, paketleme, depolama vb gibi süreçlere ait talimatlar, ürünün kullanım kılavuzu vb gibi dokümanlar yer almalıdır.
* Ürün testleri: Ürünün yönetmelikte belirtilen ve kapsamına girdiği standartta açıklanan testlerden geçmesi gerekmektedir. Test sonuçları da raporlanarak teknik dosyaya dahil edilmelidir.
* Onaylanmış kuruluşa başvuru yapma: Ürünün belgelendirilmesi için bir onaylanmış kuruluşa ihtiyaç varsa başvuru işlemi tamamlanmalı ve süreç başlatılmalıdır.
* Üretim denetimi: Kategori 3 koruyucu siperliklerden Modül C2 ve Modül D kapsamına giren ürünler için üretim adımlarının onaylanmış kuruluşlarca denetlenmesi gerekmektedir. Denetim raporları da teknik dosyaya konulmalıdır.
* AT Tip İnceleme Sertifikası’nın düzenlenmesi: Testlerden ve denetimlerden başarıyla ayrılan şirketlere koruyucu siperlik CE Belgesi verilmektedir.
 

Siperlik CE Belgesi Faydaları


Göz ve yüz koruyucu siperlik CE Belgesi almak firmalara özetle şu faydaları sağlayacaktır:

* Ürün güvenliğinin ve koruma düzeyinin resmi olarak doğrulanması
* Müşteri güvenliğinin sağlanması ve buna bağlı olarak müşteri memnuniyetinin ve bağlılığının artması
* Marka prestiji ve kurumsal itibarın artması
* Ürünlerin Avrupa Birliği (AB) pazarına ve iç piyasaya sunulabilmesi
* Kamu ve özel sektör ihalelerinde ayrıcalık edinme fırsatı

Siperlik / Koruyucu Siperlik CE Belgesi


Yüz Koruyucu Siperlik CE Belgesi Danışmanlık


Aşan Danışmanlık’ın CE belgelendirme danışmanlık hizmeti verdiği ürün gruplarından biri de koruyucu siperliklerdir. Aşan Danışmanlık, koruyucu siperlik CE Belgesi almak isteyen firmaların teknik dosya hazırlama, test, denetim, başvuru vb gibi süreçlerinin her birini profesyonel bir şekilde planlamakta ve her adımda firmalara destek olmaktadır. Koruyucu siperlik CE Belgesi almak isteyen kuruluşlar Aşan Danışmanlık ile iletişime geçerek belgelendirme sürecinin detayları hakkında bilgi alabilir.

Firmamız alanında uzman kişiler tarafından profesyonel olarak siz değerli müşterilerimiz için hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda bakıldığında ekiplerimiz tüm CE belgesi alma süreçlerinizde sizlere kaliteli olarak yardımcı olacak ve denetlemelerinizi bu anlamda hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştireceklerdir. Piyasa kapsamında hizmet sunan ekiplerimiz tüm bunların yanında fiyatlandırma adına da siz değerli üreticilere uygun olacak şekilde işlemleri gerçekleştirmektedir.

Bu anlamda sizler de profesyonel olarak belge edinme süreçleri için bizleri tercih edebilir ve firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Siperlik / Koruyucu Siperlik CE Belgesi Fiyatlandırmaları

Firmamız müşteri memnuniyeti kapsamında belirlediği fiyatlandırmalarda sizlerin bütçesini düşünerek uygun şekilde çalışmaktadır. Bu kapsamda sizler de ekiplerimiz ile iletişime geçerek siperlik / koruyucu siperlik CE Belgesi fiyatlandırması ve alım süreçleri ile ilgili olarak detaylı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Merak ettikleriniz ve uygun fiyat tekliflerinden yararlanabilmek için Aşan Danışmanlık kurumsal INSTAGRAM adresimizden bize ulaşabilirsiniz. 

HEMEN FİYAT TEKLİFİ AL
Kapat
E-Bültene Kaydolun Ayrıcalıklı Olun !
✔️ Özel indirim kuponu fırsatı
✔️ Yalnızca e-postayla sunulan fırsatlar
✔️ Özel etkinliklere davet
✔️ Özel eğitimlere davet
✔️ Yeni kampanyalarla ilgili bildirim
✔️ Yeni hizmet ve ürünlerle ilgili bildirim

Ne Aramıştınız ?

Instagram
Whatsapp