Teklif Formu
0212 438 04 76
0545 341 43 49
info@asandanismanlik.com

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

ISO 27001, kuruluşların bilgi güvenliği yönetim sistemi kurması, uygulaması, sürdürülebilir hale getirmesi ve iyileştirmesi için gerekli kuralları açıklar. “ISO 27001 Bilgi güvenliği, siber güvenlik ve gizliliğin korunması - Bilgi güvenliği yönetim sistemleri - Gereksinimler” standardının son versiyonu 2022 yılında güncelleme yapılarak yayınlanmıştır. Bilgi güvenliği yönetim sisteminin genel gereksinimlerini açıklayan ISO 27001, büyüklüğü ve faaliyet alanı fark etmeksizin her şirket tarafından uygulanabilmektedir. ISO’nun genel yönetim sistemi yapısında hazırlayan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı, bilgi güvenliğine dair risklerin belirlenmesi ve yönetilmesi için kural ve esasları içermektedir.

Standardın gerekliliklerine uygun bir yönetim sistemi kuran işletmeler akredite belgelendirme kuruluşlarından ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alabilmektedir. Bu sayede paydaşlarına güven verebilmekte ve kurumsal itibarını koruyabilmektedir. Belgelendirme süreciyle ilgili daha detaylı bilgi almak ve standardın kapsamını öğrenebilmek için Aşan Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Aşan Danışmanlık, kuruluş bağlamının ve sistem gereksinimlerinin açıklanması, sistem kurululumu, belgelendirmeye hazırlık, denetim ve dokümantasyon gibi konuların tamamında sizlere destek olmaktadır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kapsamı

Bilgi güvenliği yönetim sistemi, bir kuruluşun hassas verilerini sistematik olarak yönetmek için geliştirilmiş politika ve prosedürler bütünüdür. Sistemin amacı, güvenlik ihlallerinin etkisini proaktif olarak sınırlandırarak riski en aza indirmek ve iş sürekliliğini sağlamaktır. Bilgi güvenliği yönetim sistemi tipik olarak veri ve teknolojinin yanı sıra çalışan davranışını ve süreçlerini ele alır. Müşteri verileri gibi belirli veri türlerine yönelik olacak şekilde hedeflenebilir veya şirket kültürünün bir parçası haline getirilerek kapsamlı bir şekilde uygulanabilir. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı, bir kuruluşun bilgi güvenliğini yönetmek için sistematik bir yaklaşım sağlar. Bilgi güvenliği, kuruluş genelinde güvenlik riski düzeylerini kontrol eden ve yöneten belirli geniş politikaları içermektedir.

ISO 27001’e uygun bir bilgi güvenliği yönetim sistemi kuran şirketler, akredite belgelendirme kuruluşlarına ISO 27001 Belgesi başvurusunda bulunabilmektedir. ISO 27001 belgelendirme standardı, ISO’nun diğer yönetim sistemlerine paralel olarak hazırlanmıştır. İçerisinde kuruluşun bağlamı, liderlik, planlama, destek, operasyon, performans değerlendirmesi ve sürekli iyileştirme başlıkları bulunmaktadır. Belge sahibi olmak isteyen kuruluşlar bu standardın içeriğine hakim olmalı ve gerekli tüm hazırlıkları yaptıktan sonra sertifika başvurusunda bulunmalıdır. Bu konuda gerekli tüm teknik ve idari destek hizmetleri için Aşan Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.


ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi


ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları


Bilgi güvenliği yönetim sistemi
, kuruluş içindeki bilgi sistemlerini yönetmek için bütüncül bir yaklaşım sağlar. Bu yaklaşımın kuruluşlara sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:

* Bilgi güvenliği yönetim sistemi doküman bazlı ve dijital olarak korunan veya bulut ağında bulunan her tür özel bilgilerin korunmasını sağlar. Kişisel veriler, fikri mülkiyetler, finansal veriler, müşteri verileri ve üçüncü şahıslar aracılığıyla şirketlere emanet edilen veriler v bu kapsama dahildir.

* Bu sistem iş sürekliliği yapılmasını sağlar. Kuruluşlar bu sistem ile tehditlere karşı savunma düzeylerini artırırlar. Bu da siber saldırılar gibi güvenlik olaylarının sayısını azaltarak iş sürekliliğini sürdürmek için kesinti durumlarını azaltır.

* ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi kurumsal maliyetleri önemli ölçüde azaltır. Bu sistem, tüm varlıkların kapsamlı bir risk değerlendirmesini sağlar. Kuruluşların gereksiz savunmalara ayrım gözetmeyen harcamaları önlemek için en yüksek riskli varlıklara öncelik vermesine ve bunları güvence altına almaya odaklanmış bir yaklaşım sağlamasına olanak tanır.

* ISO 27001 kuruluşların mevzuat uyumluluğunu kolaylaştırır. Sistem, kuruluşların tüm düzenleyici uyumluluk ve sözleşme gerekliliklerini karşılamasına yardımcı olur ve bilgi sistemlerini çevreleyen yasal süreçleri daha iyi kavramasını sağlar. Yasal düzenlemelerin ihlali ağır para cezalarını beraberinde getirdiğinden, böyle bir sisteme sahip olmak, özellikle finans veya sağlık gibi kritik altyapılara sahip yüksek düzeyde düzenlemeye tabi sektörler için fayda sağlar.

* ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı, ortaya çıkan tehditlere uyum sağlamayı kolaylaştırır. Sistem, kuruluşların daha yeni tehditlere ve güvenlik ortamının sürekli değişen taleplerine hazırlanmasına ve bunlara uyum sağlamasına yardımcı olur.

* ISO 27001 şirket kültürünü ve kurumsal itibarı geliştirir. Sistem, BT güvenliği ile sınırlı olmayan kuruluş genelinde güvenlik ve varlık yönetimi için her unsuru kapsayan bir yaklaşım sağlar. Bu, tüm çalışanları bilgi varlıklarına bağlı riskleri anlamaya ve günlük rutinlerinin bir parçası olarak en iyi güvenlik uygulamalarını benimsemeye teşvik eder.

 

HEMEN FİYAT TEKLİFİ AL
HEMEN FİYAT TEKLİFİ AL

ISO Belgelendirme

Kapat
E-Bültene Kaydolun Ayrıcalıklı Olun !
✔️ Özel indirim kuponu fırsatı
✔️ Yalnızca e-postayla sunulan fırsatlar
✔️ Özel etkinliklere davet
✔️ Özel eğitimlere davet
✔️ Yeni kampanyalarla ilgili bildirim
✔️ Yeni hizmet ve ürünlerle ilgili bildirim

Ne Aramıştınız ?

Instagram
Whatsapp