Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi hususları ile alakalı eğitimler, bilgilendirmeler ve tüm detaylara sitemizden erişebilir ve aklınıza takılan tüm hususlar için bizlere ulaşabilirsiniz.
Çoğu zaman iki kavramın birbirlerine karıştığı bilinir. Halbuki Tedarik zinciri firma için hammadde tüketimine kadar olan tüm sürecin, üretime aksama meydana getirmeyecek bir biçimde, + artı bir değer kazandırmak gayreti ile planlanmasıdır. Lojistik ise bu yöntemlerin tüketici kısmını ele alır, yani tüketiciyi temal alan lojistik sisteminde üretim süreçlerinin dışında kalan diğer tüm operasyonların planlanması ve işlenmesi süreçleridir.
Uzun senelerdir tedarik zinciri yönetim sistemleri ve lojistik tanımları bakımından bir çok farklı anlatımla, bir çok farklı tanım ile karşı karşıya geldik. Tedarik zinciri içerisinde lojistik kavramı her zaman yer alır. Lojistik tedarik süreçlerinin, tedarik zincirinin bir parçasıdır. Sınırlar bakımından tedarik zincir yönetimini ele alacak olursak bu sistemde öncelikli olarak firma içinde ve firmalar arasında temel iş fonksiyonlarını ve iş süreçlerini birbirlerine bağlayarak daha yüksek performanslı ve daha kuvvetli şekilde iş modellerini yaratma gayretine sahip olunduğunu göreceğiz. Tedarik zinciri yönetiminde firmaların lojistik faaliyetlerini, üretim işlemlerini ve bunların yanında satışı, ürün geliştirmeyi, pazarlamayı, finans ve bilgi teknolojilerini de kapsamakta olan geniş bir koordinasyon gerekir. Bu alanda yöneticilerin üretimler ile alakalı her türlü konunun planlanması ve kontrol edilmesini de sağlamaktadır.
Lojistik Yönetimi ile alakalı olarak ise aktarmak istediklerimiz şu şekildedir, firmaların lojistik bakmıından yönetimlerini müşterilerinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için, hammaddenin imal aşamasından, başlangıcından, ürünün tüketildiği noktaya kadar olan tedarik zinciri içerisinde yer alan servis hizmetlerinin, bilginin, malzemelerin daha verimli bir şekilde hareket etmesi, depolanabilmesi, planlanabilmesi, uygulanabilmesi ve aynı zamanda da kontrol edilebilmesini sağlayan sistemdir. Müşteri olarak tanımlanan kısım burada ürüne ulaşan son kullanıcıdır.
Biz Aşan Danışmanlık olarak firmaların daha etkili bir tedarik zinciri yönetim sistemine sahip olabilmesi için ISO 28000 Danışmanlığı hizmetlerimizi bugün ülkemizin çeşitli şehirlerinde sağlayabilmekte ve uzun yıllardır bu alandaki faaliyetlerimizi sürdürebilmekteyiz. Sizlerde bulunduğunuz şehirde ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi, danışmanlığı almak istediğinizde web sitemizde yer alan numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Lojistik ve Tedârik Zinciri Uzmanlığı Sertifika Programıı ile alakalı bilgilere de kurumsal sitemizden erişmeniz mümkündür.
Gelişen dünya, artan nufüs ve müşteri isteklerinin değişerek artışı kapsamında firmaların isteklere en etkin, en hızlı ve verimli şekilde cevap verebilmesi, firmaların tedarik, üretim ve aynı zamanda dağıtım sistemlerindeki yapısal değişikliklere erişebilmesi için gerekliidir. İyi bir tedarik zincirine sahip olan firmalar her zaman rakiplerinden önde olur ve daima mutlu müşterilere sahip olurlar. Kaynakların en etkili şekilde kullanılması ile verimliliğin artış eğilimine girmesi doğru orantılı olacaktır. Maliyetlerin azaltılması ve planlı, hızlı ve esnek bir şekilde dağıtımın gerçekleştirilmesi için ISO 28000 eğitimlerini ve danışmanlık hizmetlerini sizde Aşan Danışmanlık firmasından alın.
Ürün ve Lojistik İlkeler
Taşımacılık, Depolama, Stoklama ve Paketleme Faaliyetleri
Temel Lojistik Faaliyetler
Lojistik Kavramı
Müşteri Hizmet Düzeyi
Lojistik Mâliyetler
Lojistik İlkeler
Lojistik Modeller
Lojistik Yönetimi Kavramı
Lojistik Vakalar
Lojistik Trendler
Dünya ve Türkiye Lojistik Sektörü
Dış Kaynak Kullanımı ve 3PL
Lojistikte Kalite ve Performans Yönetimi Etmenleri
Çağdaş Lojistik Sistemler
Yeşil ve Tersine Lojistik
Lojistikte Taşımacılığın Yeri, Taşımacılık ile İlgili Temel Bilgiler
Taşıma Yöneticisinin Temel Görevleri ve Taşıma İşleri Organizatörleri
Taşımacılık Ekonomisi, Lardner Yasası, Mesafe ve Ölçek Ekonomisi, Ticaret ve Ekipman Dengesi
Uluslararası ve Yurt İçi Ticarette Taşıma Modları Bazında:
Temel Kavramlar ve İstatistikler
Taşıma Araçları (Ekipman ve Kaplar)
Taşıma Mâliyetleri
Dokümantasyon (CMR, Denizyolu ve Havayolu Konşimentosu, CIM ve Diğer Belgeler)
Liman ve Terminaller
Filo ve Sürücü YönetimiKarma Taşımacılık
Tedarik Zinciri Yönetiminin Doğuşu, Evrimi ve Temel Kavramlar
Tedarik Zinciri Yapıları
Tedarik Zinciri Yönetim İlkeleri
Tedarik Zinciri Yönetim Modelleri
Özel yük Taşımacılığı (Tehlikeli Maddeler, Soğuk Zincir, Proje Taşımacılığı)
Uluslararası ve Yurt İçi Taşıma Güzergâhları
Taşımacılık Ağlarının Tasarımı ve Yönetimi
Uygun Taşıma Modu Seçim Yaklaşımları
Toplam Mâliyete Göre Taşıma Modu ve Araç Seçimi – Sayısal Örnekler ve Vaka Analizleri
Ve daha fazlası için bize ulaşabilirsiniz.
Aşan Danışmanlık en etkili lojistik ve tedarik zinciri yönetim sistemleri için uzman kadrosu ile sizlerin hizmetindedir.