LFGB Gıda ile Temas Testi
Gıdayla temas testi, gıdayla temas edecek bir kap veya ürünle ilgili bir testtir. Testin temel amacı, yiyeceğe salınan herhangi bir zararlı madde olup olmadığını ve tadı üzerinde herhangi bir etki olup olmadığını görmektir. Temel yöntem, kabı bir süre sıvı ile ıslatmaktır, buna "migrasyon ya da geçiş yöntemi" denir. Gıdayla temas eden ürünlerin daha güvenli olması için LFGB standartlarına uygun olması gerekmektedir.
Günümüzde yemeklerimizi hazırlarken ve tüketirken kullandığımız malzemelerle ilgili güvenlik bilinci ve beklentileri arttı. Sonuç olarak, üreticilerin de düzenlemelere uyarak ve tüketici taleplerini karşılayarak buna yanıt vermesi gerekiyor.
LFGB gıda ile temas test hizmetleri ile her ikisini de yapmanız mümkün olacaktır. Geniş bir malzeme yelpazesi ile yapılan LFGB standart testlerinde detaylı analiz yapılması ve uygun donanım kullanılması önemlidir.
Konunun önde gelen uzmanları, son teknoloji test tesisleri ve mükemmellik konusunda küresel bir üne sahip şirketlerin yaptığı testlerle güvenlik ve uyumluluk hedeflerine ulaşmanız mümkün. Gıda ile temas test hizmetleri ile rekabet gücünüzü de arttırabilirsiniz!
LFGB test hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili uzmanlarla görüşebilirsiniz.
LFGB analizi ile güvenliğinizi arttırmak için yapılan araştırmaları inceleyebilir, kimyasal maddeler ve bunların yaşamlarımız üzerindeki etkileri hakkındaki bilginizi genişletebilirsiniz. Testler sonrasında ilgili değişiklikleri takip etmeniz ve LFGB analizlere göre çalışmaya devam etmeniz oldukça önemli.
LFGB standartlarına uygunluğunuzu kanıtlayarak yalnızca yeni pazarlara açılmanızı değil aynı zamanda müşteri güvenini de arttırmanızı sağlar. Aynı zamanda insanlar ve çevre için güvenli ürünler ürettiğinizi de bu şekilde kanıtlayabilirsiniz. Aynı zamanda LFGB hizmetleri ile markanıza olan güveni de arttırabilirsiniz.
Gıda maddeleriyle temas eden eşya ve malzeme analizi ilgili iki standarda göre gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri EC 1935/2004 standardıdır. Bu standart temel belge ve test gereksinimlerini tanımlar. Diğer standart ise EC 76/769 / EEC standardıdır. Bu standart belirli tehlikeli maddelerin pazarlanması ve kullanımına ilişkin kısıtlamaları ana hatlarıyla belirtir.
Kapsam
Kapsamlı kimyasal testte ve geçiş seviyesi testinde şunlar ele alınır:
Kullanılan maddelerin listesinin oluşturulması,
Bu maddelerin kullanımı için gerekli özel koşullar,
Uygunluğu kontrol etmek için kullanılan temel kuralların denetimi,
Gıda maddelerine veya gıda maddesi bileşenlerin geçiş miktarı,
Belirli bileşenlerin gıda maddelerine geçiş miktarı,
Sağlığı ve güvenliği artırmak için yapılan gıda ile temas testleri standartlara uygun laboratuvarlarda özel olarak yapılır. Tüm malzemeler için gıdayla temas testi yapılmaktadır ve ayrıca kişiye özel test programları da bulunmaktadır. Bu noktada müşteriler için güçlü teknik destek sağlanması ve testlerin başarısız olması halinde bilgilendirme yapılması önemlidir. İlgili seminerler ve eğitim kurslarına kayıt olarak ürün düzenlemeleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Gıda ile Temas Eden Malzemeler için LFGB testi
Krom kaplama testi, teflon kaplı pişirme kabı direnç testi ve su ısıtıcısında silikon contalar gibi son teknoloji ürünler test edilir. Genel olarak seramik, kompozit, plastik, PVC, kağıt ürünleri, deri, tekstil, kozmetik, tütün vb. ürünlerin incelemesi yapılır.
Test yapılacak ürünleri şu şekilde ifade edebiliriz: ekmek ısıtıcılar, elektrikli su ısıtıcısı, gıda ürünleriyle temas eden tüm elektrikli ekipman; temperli cam kesme tahtası, paslanmaz çelik tencere, mutfak eşyaları, tabaklar, bıçaklar, kaşıklar, çeşitli sofra takımları; giysiler, yatak takımları, havlular, saç parçaları, takma kirpikler, şapkalar, çocuk bezleri ve diğer sıhhi malzemeler, uyku tulumları, ayakkabılar, eldivenler, kayışlar, çantalar, cüzdanlar, evrak çantaları, kaplamalı malzemeler; tekstil veya deri oyuncak eseri içeren kumaş veya deri oyuncak giysileri; doğrudan iplik ve kumaş kullanımı; her türlü kozmetik ürün ve tütün ürünleri.
Normal şartlar altında, LFGB Testi aşağıdaki ilgili test öğelerini içerir:
Numunelerin ve malzemelerin ilk testi
Gıdayla temas eden bu malzemeler için duyusal değerlendirmenin koku ve tat aktarımı testi
Plastik numune (PVC, PE, PP, PS, PA, ABS, PC, PET, POM, PU, TPU, vb.): Bileşen testi ve ağır metal testi
Metal ve Metal alaşımı: ağır metallerin bileşimi ve çökelmesi test edilebilir
Silikon reçine: aktarılabilir veya uçucu organik bileşikler testi yapılabilir
Özel Malzemeler: LFGB testi yasalarına göre pişirme kağıdı, ahşap, seramik, polimer kaplama, kauçuk, melamin vb. gibi kimyasalların tehlikeleri test edilebilir.
Süreç
Danışma - Başvuru sahibi tarafından numune ve ürün bilgilerinin sağlanması,
Teklif - Başvuru sahibi tarafından sağlanan örneklere göre, ürün mühendisleri test maddelerini değerlendirir, tanımlar ve teklif için başvuru yapar,
Başvuru sahibi teklifi onaylar,
Sözleşme imzalanır,
Örnek testler - testler geçerli standartlara göre yapılır,
Problemlerle ilgili test raporu sunulur,
Problemler varsa bunların halledilmesi sağlanır,
Son denetimlerin ardından LFGB uyumluluk sertifikası verilir.