İhtiyaç duyduğunuz bir çok ISO Sertifikasında olduğu gibi ISO 1090 Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları için tüm detaylara ve hususlara Aşan Danışmanlık firmamızdan ulaşabilirsiniz. Birçok konuda olduğu gibi çelik ve alüminyum yapıların üretimi ve montajı gibi konularda kaliteyi artırmak, güvenliği sağlamak ve uzun ömürlü kullanım sunmak gibi amaçlarla birtakım standartlar oluşturularak uygulamaya koyulmuştur. Karışımıza ISO En 1090 Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları olarak çıkan bu standartlar bu alanda çalışan üreticiler ve mühendisler açısından bir kılavuz niteliği taşımaktadır.
Aynı zamanda yasal gerekliliklerin sağlanması açısından önemli bir yere sahip olmaktadır. Avrupa pazarında yapı malzemelerinin serbestçe dolaşabilmesi için zorunlu tutulmakla birlikte CE ile birlikte uyumlu hale getirilmiş bulunmaktadır. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren çelik ve alüminyum yapı üreticileri bakımından bu standartların yönetimsel olarak uygulamaya koyulması büyük önem arz etmektedir. Bu standartlar çerçevesinde üretim yapan kuruluşlar yapıların güvenliği, kalitesi, dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması gibi hayati konularda kritik role sahip olmaktadır. Özellikle alüminyum yapıların sıkça kullanıldığı alanlarda kaliteyi artırmakta önemli görev üstlenmektedir. Korozyona karşı oldukça dirençli olmasına karşın hafif bir yapısı olması birçok noktada tercih edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu standartlar sayesinde inşaat sektöründe alüminyum ve çelik kullanımı projelerdeki kaliteyi oldukça artırmaktadır.
Bünyesinde ISO En 1090 Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları sistemini uygulamaya koyan üreticiler bu süreçte danışmanlık hizmetleri almak durumundadır. Bu konuda uluslararası yetkilendirilmiş bağımsız belgelendirme kuruluşlarından yardım alınabilmektedir. İlgili süreçte danışmanlar eşliğinde gerekli analizler, denetimler ve iyileştirmeler gerçekleştirilerek sürdürülebilir kılınması mümkün olmaktadır. Söz konusu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için temel anlamda 3 aşamadan geçilmektedir. Bu aşamalar şöyle olmaktadır:
• EN 1090-1: Uygunluk Değerlendirmesi ve CE İşaretlemesi: Söz konusu aşamada alüminyum ve çelik malzemelerin yapısal bileşenler bakımından uygunluklarının değerlendirilmesi ve CE işaretine uygun hale getirilmesi sağlanmaktadır. Belirli koşulların sağlanarak kalite yönetim sistemlerinin uygulanmasını kapsamaktadır.
• EN 1090-2: Çelik Yapıların Teknik Gereksinimleri: Bu aşamada çelik yapıların tasarım, imalat ve montajı ile ilgili olarak teknik gereksinimleri değerlendirilmektedir. Böylece yapıların kalitesinin artırılarak daha dayanıklı ve güvenli hale getirilmesi ile birlikte olası yapısal problemlerin önlenmesi amaçlanmaktadır.
• EN 1090-3: Alüminyum Yapıların Teknik Gereksinimleri: Bu aşamada ise alüminyum yapıların tasarım, imalat ve montajı ile ilgili teknik gereksinimler değerlendirilmektedir. Alüminyum malzemelerin yapıları ve üretim süreçleri çelik malzemelere göre oldukça farklı olmaktadır. Bu nedenle EN 1090-3 alüminyum malzemelerle ilgili kaynak teknikleri, malzemelerin kalitesini ve montaj süreçlerini ele almaktadır.
İnşaat sektöründe ISO En 1090 Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları çelik ve alüminyum yapı üreticileri bakımından oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Söz konusu standartların uygulanması ve sürdürülebilir kılınması yapıların dayanıklılığını artırmaktadır. Aynı zamanda bakım maliyetlerini düşürmekte ve onarım süreçlerini de beraberinde getirmektedir. Böylece işletmenin maliyetlerini azaltmak, itibarını ve müşteri güvenirliliğini artırmak gibi önemli kazanımlara uygun zemin oluşturmaktadır.
Daha fazla bilgi ve detay için lütfen incelediğiniz web sitemizde yer alan Aşan Danışmanlık numaralarımızı arayın!