EMC elektrikli aletlerdeki elektromanyetik dalgalanmalara karşı imalat sürecini etkileyen bir belgedir. Danışmanlık firmamıza emc ce kalite belgesini almak üzere başvurabilirsiniz. Emc Ce Belgesi alarak imalat sürecinizdeki önemli pürüzleri aşmanızı sağlayan bir CE kalite standardı elde etmiş olursunuz. Prosedüre uygunluk için gerekli yönetmelik ayrıntıları ve daha fazlası danışman ekibimizle sağlanacaktır. Belgelendirme konusunda sektörü temsil eden en iyi firmalar arasında bulunuyoruz.
Sertifikalandırma konusunda Aşan Danışmanlık Türkiye’nin önde gelen firmaları arasındaki yerini almış ve bir çok firmaya bu alanda yardımlarını sunarak hızlı belgelendirmeden faydalandırmıştır.
EMC CE Belgesi’nin Anlamı Nedir?
EMC Testi gibi denetimler, teknik şartnameler ardından verilen CE işaretinin tanımlanması öncesinde olması gereken işlemlerdir. EMC testleri ile bir arada dikkate alınması gereken EMC CE belgelendirme sürecinde AB yönetmeliğindeki değişiklikler önemlidir.
Elektromanyetik girişimler elektronik cihazları etkilediği için ürünleri bu yönde doğru bir şekilde hazırlamak ve yönlendirmek gerekir. Elektrikli, elektronik ve elektromekanik cihazları ve kullanıcıları da risk konusunda korumaya yönelik EMC ile çok sayıda faydalı girişim gündeme gelecektir.
Aşan Danışmanlık ile en uygun teklifleri alarak kısa süre içerisinde sertifikalandırma süreçlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Hangi cihazlar için EMC Testleri Yapılır?
EMC testleri özellikle cep telefonları ve televizyonlar için sıkça gündeme gelen bir testtir. Bu testler olmadan AB satışları da gerçekleşememektedir. Elektromanyetik hasarlar ciddi sorunlara yol açabileceği için testler ardından CE belgesini almak üzere işlem olacaktır.
• Ani yükselmelere karşı bağışıklık testleri
• Şebeke frekanslı bağışıklık testleri
• Akım harmonik yayınımı testleri
• Elektrostatik boşalma bağışıklık testleri
• Işıyan elektromanyetik alan bağışıklık testleri
• Darbe Şeklindeki Manyetik Alan Bağışıklık Testleri konularında testler yapılarak elektromanyetik kontrollere göre süreç devam edecektir.
Teknik şartnameler AB yönetmelik güncellemeleri ile beraber danışmanlık firmamızla birlikte oluşturulabilir. İdari prosedürlere dair tüm işlemleri sorunsuz şekilde oluşturmak için itinalı bir şekilde danışmanlık belgelendirme hizmeti sunuyoruz.
Aklınıza takılan soruların tamamı için Aşan Danışmanlık web sitesinde yer alan canlı destek hattına mesai saatleri içerisinde yazabilir ve anında bilgi alabilirsiniz.
EMC CE Belgesi, elektromanyetik uyumluluk (EMC) ile ilgili çıkarılan 2014/30/AB sayılı Avrupa Birliği yönetmeliği çervesinde düzenlenmektedir. Bu yönetmelik, ülkemizde 2 Ekim 2016 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 29845 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak kabul edilmiştir. Bu yönetmeliğe uyum sağlayarak istenen elektromanyetik uyumluluk seviyesine ulaşan ürünler EMC CE Belgesi ile piyasaya sunulabilmektedir. Avrupa pazarına giriş için bir ön koşul olan EMC CE Belgesi, iç piyasaya koşullarının sağlanması açısından üreticilerin alması gereken bir belgedir. EMC CE Belgesi, başta radyo ve telekomünikasyon cihazları olmak üzere elektromanyetik uyumluluğun önem arz ettiği birçok elektrikli ürün için verilmektedir.
EMC CE Belgesi Nedir?
Tüm elektrikli cihazlar ve donanımlar, birbirlerine bağlandığında ve / veya birbirlerine yakın bir konuma yerleştirildiğinde birbirlerini etkileyebilmektedir. Televizyonlar ve televizyona bağlanan cihazlar, cep telefonları ve ahizeler, radyolar ve diğer birçok elektrikli cihaz, hem birbirleriyle hem de yakındaki elektrik hatları ile parazit oluşturabilmektedir. EMC yönetmeliğinin amacı tüm bu yan etkileri azaltmak, cihaz ve sistemlerin doğru bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Yönetmelikte yer alan gerekliliklere uygun olarak tasarlanan ve üretilen cihazların elektromanyetik bozulma riski en aza indirilmektedir. Bu yönetmeliğe uyum sağlayan ürünler için EMC CE Belgesi verilebilmektedir.
EMC, cihazların ve sistemlerin kendi elektromanyetik ortamlarında işlevlerini bozmadan ve hatasız çalışabilme yeteneği olarak tanımlanmaktadır. EMC CE Belgesi alan ürünler, bu konuda herhangi bir performans düşüklüğü olmadan çalışabilmektedir. Bu ürünlerin bileşenleri kendi içerisinde elektromanyetik anlamda uyumlu olup yakındaki diğer elektrikli cihazlar ile de uyumlu bir şekilde işlevini sürdürülebilmektedir.
EMC´nin iki ana unsuru vardır:
• Emisyonlar: EMI emisyonları, istenmeyen elektromanyetik enerjinin üretilmesini ifade eder. Diğer ekipmanlarda herhangi bir kesintiye neden olmamalarını sağlamak için bunların kabul edilebilir belirli sınırların altına düşürülmesi gerekir.
• Duyarlılık ve bağışıklık: Bir elektronik parçanın EMI´ye duyarlılığı, istenmeyen elektromanyetik enerjiye tepki verme şeklidir. Devre tasarımının amacı, bu istenmeyen sinyallere karşı yeterince yüksek düzeyde bir bağışıklık sağlamaktır.
EMC CE Belgesi alacak cihazların bu konulara uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir. Yani;
• Bir elektrikli cihazda meydana gelecek elektromanyetik bozulma seviyesi, ürünün kendisinin ve yakındaki diğer cihazların doğru çalışmasına engel olabilecek bozulma seviyesini aşmamalıdır.
• Ürün, öngörülebilen bir elektromanyetik bozulma durumunda, performansı ve kalitesinde beklenenden daha fazla bir azalma olmadan çalışabilecek bir bağışıklık seviyesine sahip olmalıdır.
EMC CE Belgesi Nasıl Alınır?
EMC CE Belgesi için üç farklı uygunluk değerlendirme modülü mevcuttur:
• Modül A - Üretimin Dahili Kontrolü: Bu modül kapsamında üretici, ürünün yönetmelikteki gerekliliklere uygun şekilde tasarlandığını doğrudan kendisi beyan eder. Bu modül kapsamında yapılan belgelendirmede onaylanmış kuruluşa ihtiyaç duyulmamaktadır; sorumluluk tümüyle üreticiye aittir. Yani üretici, elektromanyetik uyumluluk değerlendirme, teknik dosya hazırlama, imalat, CE işareti ve AB uygunluk beyanı ile ilgili konulardaki gereklilikleri kendi karşılar.
• Modül B - AB Tip İncelemesi: Bu modülde, onaylanmış kuruluşlar bir cihazın teknik tasarımını inceler ve EMC yönetmeliğinin gerekliliklerini karşıladığı doğrulayıp onaylar.
• Modül C - Üretimin Dahili Kontrolüne Dayalı Tipe Uygunluk: Üretici, imalat sürecinin planlanmasını ve takibini yapar; üretilen ürünlerin AB tip inceleme sertifikasında belirtilen tiple ve yönetmeliğin diğer gereklilikleriyle uyumlu olduğunu doğrular ve garanti eder. Ayrıca, CE işareti ve AB uygunluk beyanı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirir.
EMC CE Belgesi almak isteyen kuruluşların yapması gereken temel çalışmalar şu şekildedir:
• Belgelendirilecek ürünün elektromanyetik uyumluluğu ile ilgili testleri ve analizleri gerçekleştirmek
• Teknik dosya hazırlamak; teknik dosya içerisinde ürün tasarımı ve üretimine ait bilgiler, firma bilgileri, kalite dokümanları, yapılan hesaplamalar, test ve analiz raporları, referans alınan standartlar, ürün kullanım kılavuzu vb yer almalıdır.
• AB uygunluk beyanı hazırlamak
• Bu beyanı ve teknik dosyayı gerektiğinde yetkili makamlara sunmak üzere 10 yıl süreyle saklamak
• Bir onaylanmış kuruluşa ihtiyaç varsa akredite belgelendirme kuruluşlarına başvuruda bulunmak
Belgelendirmeyle ilgili tüm konularda Aşan Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Aşan Danışmanlık, başvuru dokümanları, yapılacak testler, teknik dosya hazırlama, AB uygunluk beyanı hazırlama ve diğer tüm konularla ilgili sizlere yardımcı olacaktır.
EMC CE Belgesi’nin firmalara sağladığı avantajları şöyle sıralayabiliriz:
• Ürünün elektromanyetik uyumluluğunun resmi olarak doğrulanması
• Elektrikli ürünlerin AB pazarına ve iç piyasaya sunulması ile ilgili yasal yükümlülüklerin karşılanması
• Kurumsal itibarın ve marka prestijinin korunması
• Piyasada rekabet gücünün artması
• Yüksek müşteri memnuniyeti ve ürün geri çağırmalarının azalması
• Müşteri şikayetlerinin azalması
• İhalelerde ayrıcalık edinme fırsatı
• Devlet teşviklerinden ve desteklerinden faydalanabilme
EMC CE Belgesi Danışmanlık
Aşan Danışmanlık, EMC CE Belgesi almak isteyen firmaların bu süreçteki en önemli çözüm ortaklarından biri olmaktadır. Firmaların CE belgelendirme sürecinde yapması gereken tüm çalışmaları planlayan ve takip eden Aşan Danışmanlık, firmalara her adımda destek olmakta ve kılavuzluk yapmaktadır. EMC CE Belgesi konusunda her türlü soruyu Aşan Danışmanlık’a sorabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.
AB Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği
Elektromanyetik uygunluğu değerlendirmek ve CE Belgesi prosedürleri kapsamında oluşturmak için AB Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği’nden faydalanmaktayız. 2014 yılında geçerli olan bu yönetmelik ardından uyum sağlanması gereken test ve raporlamalar belirlenmektedir. Firmamıza başvuru yaparak CE Belgesi işaretlendirme kapsamında süreç desteği alabilirsiniz.
Yönetmelikler yıllara göre yapılan güncellemelerle beraber daha farklı bir hal alabilir yeni gelişmelere dair danışman ekibimizden takip isteyerek teknik şartname güncellemesi hazırlatabilirsiniz.
EMC CE Belgesi’ni Almak İçin Yapılması Gerekenler
EMC testleri ardından CE Belgesi almak için yapılması gerekenler hakkında firmamızdan bilgi alabilir ve size özel süreç oluşturabilirsiniz. Belgelendirme sürecini size özel olarak tasarlamamız nedeniyle fiyatlandırma işlemleri de bu doğrultuda gerçekleşecektir.
Kalite belgesi almak için gerekli temel zemini sağlamalısınız. Dolayısıyla dilediğiniz CE Belgesi’ni almak üzere firmamız her daim sizlere hizmet verecektir. İdari gereklilikler ve daha fazlası hakkında bilgi almak üzere danışmanlık belgelendirme firmamıza başvurabilirsiniz.
EMC belgelendirme sürecinde fiyatlandırma için ön bilgi talep edebilirsiniz. Belge almadan önce ne tür prosedürler olacağına yönelik fiyat listesi sunuyor ve uygulama sürecini takip ediyoruz. EMC CE Belgesi fiyatlarının rutin şekilde güncellendiğini de belirtmek isteriz.
Türkiye’deki en uygun fiyat tekliflerini almak adına Aşan Danışmanlık’a ulaşın. Sitemizdeki telefon numarası, whatsapp hattı, canlı destek kanalı veya işletmemize ait INSTAGRAM hesabı üzerinden teklif, bilgi almanız mümkündür. Bizi aramadan, karar vermeyin.