Teklif Formu
0212 438 04 76
0545 341 43 49
info@asandanismanlik.com

AB Emisyon Ticaret Sistemi (AB ETS) Nedir?

AB Emisyon Ticaret Sistemi (AB ETS) Nedir? Sorusunun yanıtı ve sürdürülebilirlik alanında tüm gelişmeleri yakından takip eden Aşan Danışmanlık önerilerine bu içerikten ulaşabilirsiniz.

Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi´nde iklim değişiklikleri ile mücadelenin temel yapı taşları yer alır. Sera gazı emisyonlarındaki azalınımı elde etmek için AB ETS anahtar araçtır. İlk büyük karbon pazarı dünyamızdır ve malesef bu ünvanı elinde bulundurmaya da devam etmektedir. AB emisyon ticaret sistemi ile Avrupa Birliği´nde bulunan tüm ülkelere ek olarak Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn ülkeleri de yer alır. 11.000 adet yoğun enerji kullanılan santraller, sanayi tesisleri ile yukarıda yer alan tüm ülkelerde bulunan hava yollarının emisyonları ile sınırlandırılan bu sistemde sera gazı emisyonlarının ortalama olarak %40´ı kapsamaktadır.

2050 senesine kadar iklim nötr olma hedefleri bulunmaktadır. Dünya´mızda 2030 senesine kadar sera gazı emisyonlarının net bir şekilde %54 & %55 oranlarında azaltım yapılması durumu ara hedeftir. Bu hedefleri tutturabilmek adına Avrupa Birliğinde yer alan Komisyonun tüm sistemi gözden geçirmesi, düzenlemesi ve daha geniş bir kapsama katılması sağlanılmaktadır.

AB Emisyon Ticaret Sistemi (AB ETS)  Üst Sınırı Nedir?


Emisyon Tiacret Sistemi´nde yer alan prensip şu şekildedir. "ÜST SINIRA ULAŞ ve TİCARET YAP."

Burada yer alan üst sınır ise sistemde yer alan tüm tesislerin salabilecekleri bir sera gazı miktarı bulunur. Üst sınır zaman içerisinde azaltılmakta ve her daim toplam emisyondan düşülür. Üst sınır içerisinde bulunan işletmeler emisyonla ilgili izinlerini almakta veyahut satmaktadır. Bu sistem içerisinde yer alan işletmeler birbirleri ile bunun ticaretini de yapabilir ve ayrıca dünya üzerindeki emisyonlardan tasarruf ettiren projelere de ön ayak olarak limitli bir miktarda da uluslararası kredilerden yararlanabilirler. Emisyon ticaret sisteminde her senenin sonunda firma tüm emisyonları kapsayan bir izne sahip olmak zorundadır. Uyulmadığı hallerde işletmelere çok yüklü ve ağır cezalar verilecektir.  Firma emisyonlarında azalma ve boşta kalan izinler olduğunda ise gelecekte ihtiyacı olabileceğini düşünerek muhafaza edebilmektedir. Yahut bu konuyla alakalı izin sıkıntısı yaşayan firmalara satabilmektedirler. Ticaret sistemi ile bazı teşvikler işletmelere sunulmaktadır. Temiz ve düşük bir karbon teknolojisine yatırım her firma için teşvik edici olacaktır.

Daha geniş kitlelere ulaşmak ve daha sürdürülebilir bir işletme olmak için Aşan Danışmanlık firmasından " kurumsal sürdürülebilirlik " danışmanlığı alabilirsiniz.
Sera gazı hesaplama ve diğer hizmetlerimiz için her daim sitemizde yer alan numaralarımızı arayabilirsiniz.

EMİSYON AZALTIMI

AB Emisyon Ticaret Sistemi ile alakalı merak ettiğiniz tüm hususlar için uzmanlarımızdan bilgi & destek almanız mümkündür. Emisyon azaltımının maliyet etkin bir şekilde elde edilebilmesi için en iyi araçlardan biri olduğu kabul edilmeiştir. ETS kapsamı dahilinde yer alan işletmelerin ortalama olarak 14 sene boyunca %35 oranlarında emisyon azaltıldığını görmekteyiz. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yer alan sera gazı emisyon oranlarındaki azaltım hedeflerine erişmek ve bunları elde etmek için firmanızın dahil olacağı süreci etkili bir şekilde yönetiyoruz. Daha fazla bilgi ve detay için lütfen Aşan Danışmanlık firmasının uzmanları ile irtibata geçiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • İklim Acil Durum Bildirimi Nedir?
    İklim acil durumu (climate emergency), iklim değişikliğinin getirdiği sonuçlarla vakit kaybetmeden mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden bir durumdur. Özellikle son yıllarda tüm dünyanın içinde bulunduğu iklim krizinin önemine dikkat ç
    16.2.2022 16:59:51
  • Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS)
    Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) ile ilgili bu içeriği siz değerli Aşan Danışmanlık ziyaretçileri için hazırladık. Sayfamızdan gerekli tüm bilgilere anında erişebilirsiniz.
    28.2.2022 15:07:44
  • Makina, elektrik vs bileşenleri için CE belgesi varsa, yapı malzemesi için de ce belgesi almak gerekir mi
    Birden fazla alt bileşen içeren ürün üreten üreticiler, zaman zaman hangi direktife göre CE markalaması yapmaları gerektiğini tespit etmekte zorlanıyorlar. Makina, elektrik vs bileşenleri için CE belgesi varsa, yapı malzemesi için de CE be
    25.4.2020 15:40:10
Kapat
E-Bültene Kaydolun Ayrıcalıklı Olun !
✔️ Özel indirim kuponu fırsatı
✔️ Yalnızca e-postayla sunulan fırsatlar
✔️ Özel etkinliklere davet
✔️ Özel eğitimlere davet
✔️ Yeni kampanyalarla ilgili bildirim
✔️ Yeni hizmet ve ürünlerle ilgili bildirim

Ne Aramıştınız ?

Instagram
Whatsapp